2010. június 22., kedd

Ballet férfiaknak

Anno domini a sötét 90es években családunk fontos tagja volt egy Saab. Egészen pontosan egy 1986os Saab 9000 Turbo. A sok keleti csodát, majd a nyugati roncsokat követően ez volt az első igazi, nagybetűs Autó a családban. Kényelmes, gyors, csendes és elfért benne a komplett család inkluzive csomagok, pedig öten voltunk, átlagban 185cm-es testmagasággal. Szerettük, ápoltuk és nagyon nehéz szívvel váltunk el tőle majdnem 10 év együttlét után. Azóta is különleges helye van a Saab-nak a szivemben, többek között azért, mert egy Saab mindigis különleges és egyedi. Ezt legjobban talán az alábbi - nagyon régi - reklámja - mutatja be legjobban.



Hogy ez mennyire nem megrendezett volt, bizonyítja, hogy a gyár mind a mai napig tart ilyen bemutatókat az éppen aktuális  modelljeivel:




A különleges reklám a maga idejében nagyon sikeres volt. Természetesen megjelentek az utánzók is, mint például a Renault. Modernebb, inkább a biztonságot hangsúlyozza már a video, de azért jól látszik, honnan jött az inspiráció:



És hogy ennek a nagy linkelgetésnek mi az apropója? Az, hogy több évnyi hanyatlás után, a csőd és gyár-bezárás széléről visszatáncolva a Saab megkezdte az új 95-ösnek a forgalmazását. Maga a kocsi pedig végre újra ízig vérig Saab, nem pedig egy Opelsson.

Az új modellről első benyomás a Totalcaron.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése